Koska kaikkia ei varmasti kiinnosta facebookista lukea mun urheilu ja kuntoilu innostuksesta, niin siirryttäköön sitten tänne blogin puolelle. Lähinnä tää nyt ehkä toimii treenipäiväkirjana mulle ittelleni, mutta toivottavsti täältä edes joku saa motivaatiota ja tsemppausta omaan hyvinvointiin.

 

Kohti parempaa kroppaa-projekti on alkanut kunnolla tuossa helmikuun puolivälin tienoilla, eli treenailua takana sellaset kolmisen kuukautta. Selkeää muutosta kropassa on jo tapahtunut. Ja minä joka vielä viime syksynä olin vahvasti sitä mieltä etten ikänä tule salilla käymään saatika sitten juoksemaan, niin kuinkas on käynytkään. Salilla vietetään aikaa 3-4 kertaa viikossa ja juoksukengät vedetään jalkaan 4-5 kertaa viikossa. Toki päivittäin on tuon koiran kanssa lenkkeiltävä mutta joka päivä ei sentäs tohdi juosta :)

 

Painon pudotus alkoi jo tuossa elokuussa 2011, kun kuopus oli noin kuukauden vanha. Karppaamalla sain hyvin noin 9 kuukaudessa painoa pois ja kiloja karisikin sen -15kg. Muutama kilo tuli sitten hitaasti mutta varmasti takaisin viime syksynä. Osa syynä tähän työpaikan vaihdos, uudesta työstä johtuva stressi ja kiire, ei muka ollut aikaa liikkua eikä katsoa mitä syö. Rupes ahdistaa ja asialle oli pakko rueta tekemään jotain.

 

Tammikuussa liityin sitten liikuntakeskus Fressin jäseneksi, liittymisetuna Personal Trainer tapaaminen. Alkuun kävin ahkerasti ryhmäliikunnassa. Ja samoihin aikoihin meille muutti Rika-koira Pietarista, joten lenkillä käytiin ahkerasti. Sitten tuossa helmikuun puolivälissä tapasin PT:n ja siitä lähettiin sitten kattomaan mulle saliohjelmaa ja vähän ruokailuja kuntoon. Otin siis 10 kerran PT-paketin ja se on kyllä kannattanu.

 

Tässä vähän alkutilannetta ja mitä muutosta kahdessa kuukaudessa tapahtunut:

Kehonkoostumusmittaus 12.2.
- Paino 67,2kg
- Rasvaton paino 46,1kg, rasvamassa 21,1kg
- BMI 25,9 ja rasva% 31,4

Kehonkoostumusmittaus 17.4.
- Paino 65,1kg
- Rasvaton paino 45,9kg, rasvamassa 19,2kg
- BMI 25,1 ja rasva% 29,5

 

Ens viikolla oliskin sitten tällä erää viimeinen tapaaminen ja kehonkoostumusmittaus. Innolla odotan uusia tuloksia, sillä nyt liikuntaohjelmaan kuuluu myös se juoksu. Vyötäröltä on tän vuoden puolella kadonnut mukavat 5cm, eilen mittasin :)

Juoksun suhteenkin huimaa kehitystä tapahtunut. Kuukausi sitten hyvä että jaksoin yhden valopylväiden välin juosta, nyt menee reilu viis kilometriä ihan kevyesti. Sykemittarista, jonka sain äitienpäivälahjaksi, on ollu iso apu kuntoilussa. Ja uusimpana hankintana juoksuvyö, johon siis tuon koiran kytken, on ollut aivan loistava. Saan kädet vapaaksi eikä tarvitse jännittää enään yläkroppaa ja Rikakin juoksee paremmin rinnalla. Kaikin puolin mukavampia juoksulenkkejä tehdään nyt.

 

Haaveissa tosiaan on sinne fitness kisalavoille nousu ja aikomuksena on myöskin alan vaihto. Ja aionkin hakea seuraavaan alkavaan naprapatian-koulutusohjelmaan ja hankkia jossain vaiheessa Personal Trainer pätevyyden :)

 

Mutta nyt pikkuhiljaa unten maille, kello soi aamulla viiden aikaan ja sit aamukahvin jälkeen lenkille!